Call me: 024-3430606       Mail me: info@enjoynature.nl

Introducing me

Serge Felix Joosten (15 oktober 1971, Nijmegen) is een eigenzinnige autodidactische natuurfotograaf met een grafische visie op de natuur en de menselijke omgeving eromheen.  Hij probeert steeds nieuwe wegen in te slaan en schuwt geen technieken die afwijken van de regels die normaal gelden voor fotografie. Vastleggen van ongewone structuren en abstracten ligt hem het best. Volgens de meesten ligt zijn specialiteit op het isoleren van elementen en abstracties in het Landschap. Ook het fotograferen van steden en andere door de mens gecreerde elementen heeft zijn speciale -en toenemende- aandacht. Vooral verlaten bouwwerken (urbex) krijgt steeds meer aandacht.

Sinds zijn 16de fotografeert hij allerlei onderwerpen, van landschaps -tot modelfotografie en trouwfotografie tot architectuur. De basis leerde hij beslíst van zijn vader en van wijlen Nijmeegs stadsfotograaf Jan van Teeffelen. Hij kreeg ook lessen van wijlen Fred Hazelhoff en Paul van Galen en was daar trots op. Hij heeft ook veel gehad aan tips van Edwin Giesbers, Theo Bosboom en andere ervaren fotografen.

Nederland is zijn grootste werkterrein maar ook landen als Frankrijk, Noorwegen, Spanje, Zwitserland en Italie worden zo vaak mogelijk bezocht. Zijn hart ligt echter al sinds kinderjaren in de Belgische en Franse Ardennen! 

Hij fotografeerde eerder voor catalogi, reisboeken en commercieele instellingen. Zijn werk word verkocht door Natureinstock te Amsterdam.

Hij werkt met Nikon camera`s en Nikkor objectieven en Leica en Lumix meetzoekcamera`s.


Serge F Joosten            
Photographer

 info@enjoynature.nl
 024-3430606